frejan

Redan i fredagskväll bloggade Expressens Daniel Kristoffersson om att mittfältaren Mikael Rynell fanns på Bajens lista över intressanta spelare. Idag kom det dessutom en riktig artikel om det.

Den snart 30-årige Rynell har Hammarby som moderklubb, men gick som 19-åring till BP för att sedan spela tre år i Landskrona BOIS. Sedan 2006 har han dock spelat i Danmark. De senaste säsongerna har han spelat i Vejle i andradivisionen. Under den pågående säsongen har han gjort fem mål på 12 matcher.

Under sin karriär har han spelat både första- och andradivisionsfotboll i så väl Danmark som Sverige. I Landskrona spelade han totalt 41 matcher i Allsvenskan och i Ejsberg spelade han totalt 23 matcher i Superligaen.

Det är ingen supermålspottare. Under sammanlagt 140 tävlingsmatcher i karriären har han gjort 24 mål. Men det kan vara en intressant spelare som fortfarande är så pass ung att han inte bara letar efter ett sista kontrakt i karriären, men som samtidigt kan bidra med rutin till en ung trupp. Att han dessutom har Bajen som moderklubb gör det ju inte sämre. Dock har han kontrakt med Vejle fram till sommaren. Men om han gör klart att han vill gå nu behöver han inte bli överdrivet dyr, eftersom det är sista chansen för hans nuvarande klubb att få några pengar för honom överhuvudtaget. 

Uppdatering: Även Gustav Gelin har skrivit och påpekar att Rynell är central mittfältare. Enligt den pålitligaste av kunskapskällor i Silly Season-tider - Football Manager - är han vänstermittfältare. Hur som helst skönt att det ger möjlighet till ett mittfält utan Andreas Dahl.

Startelvan med de trovärdigaste ryktena just nu tror jag är:

Hopf

Billy B, Theorin, Monday, Figge

Helg, Baggen, Rynell, Lallet

Sinan, Billy S 

Inklusive dessa två kursiverade rykten finns det tre platser kvar i Bajens a-lagstrupp. Första prio för den sista platsen måste vara en anfallare, förmodligen Runa. Andra prio är en mittback, möjligen Maxen.

  1. frejan posted this
Blog comments powered by Disqus